پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

رفتار حکيمانه و صبورانه امام کاظم (ع) در مفابل جاهلان، حقانيت خاندان عصمت و اهل بيت ( ع ) را روشن مي ساخت و جاهلان را زمین‌گیر می‌کرد.

حجت الاسلام والمسلمین محمد لاکانی در  گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در گیلان با اشاره به فلسفه برگزیده شدن لقب کاظم برای امام هفتم شیعیان،  گفت: کاظم يعني نگهدارنده و فروخورنده خشم،  اين رفتار امام(ع) در در برابر کسي يا کساني بوده که از راه جهالت و ناداني يا به تحريک دشمنان، به رفتارهای زشت و دور از ادب دست مي زدند.

مدیر حوزه علمیه گیلان  افزود: امام موسي کاظم (ع) نسبت به زن فرزندان و زيردستان خود بسيار مهربان بودند، به طوری که برخي از فقراي مدينه او را شناخته بودند اما بعضي پس از تبعيد حضرت از مدينه به بغداد، به کرم و بزرگواريش پي بردند و آن وجود عزيز را شناختند.

وی  با اشاره سجایا و فضایل اخلاقی امام موسی کاظم (ع)، گفت: بر طبق نقل های موثق تاریخی ایشان در زهد و عبادت چنان سختکوش بودند که به "عبد صالح"  شهرت یافتند.

مدیر حوزه علمیه گیلان با بیان این که  رفتار حکيمانه و صبورانه امام کاظم (ع) در مفابل جاهلان، حقانيت خاندان عصمت و اهل بيت ( ع ) را روشن مي ساخت و جاهلان را زمین‌گیر می‌کرد، تصریح کرد: آنجا که پاي گفتن کلمه حق در برابر سلطان و خليفه ستمگري پيش مي آمد، امام کاظم ( ع ) مي فرمود: " قل الحق و لو کان فيه هلاکک"  يعني حق را بگو اگرچه آن حقگويي موجب هلاک تو باشد در واقع از نظر ایشان  ارزش والاي حق به اندازه اي است که بايد افراد در مقابل حفظ حق فدایی شوند .

وی با اشاره به اینکه امام موسى بن جعفر (ع) هرگز در  مبارزه با دستگاه جبار هارونى  بيمى به دل راه نداد، گفت: نفوذ معنوى امام موسى كاظم (ع) در دستگاه حاكم به حدى بود كه كسانى مانند على بن يقطين صدراعظم (وزير) دولت عباسى ، از دوستداران حضرت موسى بن جعفر (ع) بودند و به دستورات حضرت عمل مى كردند.

مدیر حوزه علمیه گیلان در پایان  ابرازداشت: امام کاظم علیه‏السلام پس از شهادت پدر بزرگوارش امام جعفر صادق علیه‏السلام، از برنامه‏های علمی ایشان پیروی می‏کرد و لذا طبق یک نقل تاریخی موثق سیدبن طاووس در این باره می‏گوید: گروه زیادی از یاران و شیعیان خاص امام کاظم علیه‏السلام در محضر ایشان جمع می‏شدند و سخنان ارزشمند و پاسخ‏های آن حضرت به پرسش‏های حاضران را یادداشت می‏کردند.

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha